Geld en ik. Samen of apart?

Adobe Spark8

28.02.17

Geld kun je zien als middel waardoor ons innerlijk in aanraking komt met de buitenwereld. Als je één van de twee – innerlijk of buitenwereld, jij of het geld – naar beneden haalt, zal elk aspect van je even eronder lijden.
uit: Life Planning – de ontbrekende schakel tussen geld en gevoel – van George Kinder

Mezelf naar beneden halen, dat kan ik wel. Daar lijdt dus elk aspect van mijn leven onder. Ja, dat zie ik ook nog wel. Liefde begint bij jezelf. Alles begint bij jezelf. Geld is een middel. Geld is energie. Ja ook dat ken ik allemaal wel. Met mijn hoofd. Ik wil het vóelen!

Magische formule

Het gaat nooit om het geld. Geld is nooit de reden om iets niet te doen. Er zit altijd iets onder. Dan is er altijd een weg. Dat heb ik zo’n 15 jaar geleden ervaren. Alles klopte en ging voor me werken. Ik had een duidelijke beslissing genomen, had een focus. Niet dat het resultaat als vanzelf kwam, ik moest er wel wat voor doen, maar het kwam. Wat is toch die magische formule?

Beslissing

Ik was naar een geweldig groot seminar van Tony Robbins geweest in Frankfurt: Unleash The Power Within. Wat.een.happening! Op een bepaald moment werd gevraagd jezelf een belofte te doen. Ik had besloten – wat werd bekrachtigd door een oefening – dat ik een NLP-opleiding zou gaan doen. Eng om te besluiten, want kon dat financieel allemaal wel, maar hoppa, belemmerende gedachten uit, behoefte aan en beslissing neerzetten. Eenmaal thuis speelde het in mijn achterhoofd en ik ondernam nog geen actie. Totdat de betreffende opleiding bijna begon. Toen voelde ik de impact van de beslissing die ik had genomen in Frankfurt. Ging ik daar aan voorbij? Het was een belofte aan mezelf!

Drive

Ik ben aan de eetkamertafel gaan zitten en heb mezelf de vraag gesteld: Linda, wil jij de NLP-opleiding doen? Ik voelde en mijn antwoord was een overtuigd JA.
Ok Linda, dan moet je er nu werk van maken. En dat heb ik gedaan. Het gaf me de drive om stap voor stap de acties te ondernemen die nodig waren voor mij om dit voor elkaar te krijgen. Ik wilde het via mijn toenmalig werkgever regelen. Veel mitsen en maren in het gesprek vanuit HR. En ik hield stand. Wist soms niet eens waar mijn antwoorden vandaan kwamen, maar ik voelde, dit wil ik en ik doe er alles aan, ik was overtuigd. En dat kwam over. Alleen de financieel directeur moest nog tekenen voor akkoord. Spannend. En daar was hij, ineens, in mijn werkkamer, terwijl hij daar nooit kwam! En zo kon ik hem meteen aanspreken en was het in kannen en kruiken.
En het seminar van Tony Robbins werd ook nog vergoed!

Hoe werkt dit? Wat heeft dit met geld en mijzelf te maken?

Ik weet alleen dat in deze situatie ik zo dicht bij mezelf was en overtuigd van wat ik wilde en op dat moment nodig had. In eerste instantie zag ik het geld als belemmering. Het ticket voor het seminar in Frankfurt, daarna veel geld voor een opleiding, geld dat ik zelf niet had. “Geld wat je niet hebt kun je niet uitgeven.” Als ik die overtuiging me had laten leiden was ik nooit aan de NLP-opleiding begonnen. En waar begon het? Met te voelen wat ik wilde. Zo sterk dat ik ook voelde dat het echt mocht, dat ik het waard was.

Alles begint bij jezelf

Het mooie is dat ik dit allemaal al wist, ook heb ervaren, en door het nu op te schrijven ik nogmaals duidelijk voel dat alles begint bij jezelf. Als je wilt kijken naar geld, zul je moeten kijken naar jezelf. Welke overtuigingen heb je over geld? Wat heb je meegekregen? Wat zijn je ervaringen? Hoe kijk je tegen geld aan? Dit bepaalt zoveel van hoe je met geld omgaat en hoe het stroomt of stagneert in je leven.

Jij en geld

Wil je een start maken om de verbinding tussen geld en je innerlijke wereld aan te kijken? Kom dan zondag 5 maart a.s. naar de workshop Geld en emotie!

Leave a Reply