Geld is leuk!

Adobe Spark19

Goed omgaan met geld maakt gelukkiger!

Aldus de leus van de Week van het geld. Het gaat dit jaar over geld en geluk! Hoe gaaf dat kinderen bewust worden gemaakt van dat thema! https://www.weekvanhetgeld.nl/
Hoe zat het met jouw geldopvoeding? Wat heb jij meegekregen over geld?

Geld raakt ons allemaal
Geld. We hebben er elke dag mee te maken. Dus geld raakt ons allemaal. Hoe dan ook. Ook als je er ogenschijnlijk niets mee hebt. Je gebruikt het elke dag. Hoe ga je ermee om? Kun je moeilijk rondkomen, heb je geld in overvloed, red je net net, waar besteed je je geld aan, regel je zelf je geldzaken of doet je partner dat, hoe voelt dat? Kun je zeggen en voelen dat je financieel volwassen bent?

Mijn ervaring
Voor mij geldt dat mijn geldzaken altijd werden geregeld. Bij de hypotheekakte ging ik echt opletten, hield ik mezelf voor, maar het werd me niet duidelijk. Eigenlijk nam ik gewoon wat afstand. In mijn hoofd speelde: Geld is niet zo mijn ding. Die ander kan dat beter. Het komt altijd goed.
Het was zeker niet dat ik onverantwoorde uitgaves deed, ik besteedde weloverwogen. Sterker nog, bij álles wat ik kocht was ik me bewust van wat ik uitgaf. Want ja, tekort op de loer… Doodvermoeiend en niet effectief. Waar kan ik de koppeling geld en geluk maken??

Hoe dan wel?
Ik heb een stap genomen door het durven aankijken van de rol van geld in mijn leven. Welke overtuigingen heb ik? Geld maakt me vaak angstig, terwijl het me ook veel vrijheid geeft. Ik heb geleerd dat geld maar geld is en dat hoe ik ernaar kijk en wat mijn ervaringen zijn, bepaalt hoe ik geld ervaar. En daar ben ik nog steeds mee bezig. Dat is doorlopend proces. Erover schrijven helpt. Erover praten. Bewuste stappen nemen, zoals bewust en met plezier mijn rekeningen betalen, bewust zijn van mijn gevoel terwijl ik in een winkel afreken, ondanks schaamte toch hulp vragen bij vragen die ik heb over btw-aangifte. En door de workshops Geld en emotie heb ik herkenning gezien en ook al veel geleerd!

Geld is leuk!
Hoe gaaf is dat om te kunnen zeggen! En vooral te voelen! Met het onderwerp geld bezig zijn, met wat dat losmaakt, dat vind ik super leuk! Ik merk ook dat er steeds minder weerstand zit op het woord geld. Voel jij die weerstand op het woord geld ook? Of wat anders? Ik ben zo benieuwd!
En daarom, omdat ik zie, hoor van anderen en zelf ervaar wat geld doet én om de vraag om verdieping die ik van de deelnemers kreeg, heb ik nu al twee series 4 op reis – Geld en geluk gepland. Dat is leuk!

4 op reis * Geld en geluk

Ik heb de data en tijden aangepast, er is nog 1 plekje!
dinsdag 11 april
dinsdag 25 april
dinsdag 23 mei
van 20 – 22 uur in Hoofddorp.

Nog 2 plekken vrij op:
maandag 10 april
maandag 24 april
maandag 15 mei
van 20-22 uur in Hoofddorp.

Wie??? Meld je aan! Heb je nog vragen, stel ze alsjeblieft!
We kijken je emoties en gedrag rondom geld aan en houden de stip aan de horizon van wat jij graag wilt in ogenschouw. Schrijven, ontdekken, delen, ervaren, concreet aan de slag, reflecteren en wéér stappen verder.

Reizen is een manier om vragen te stellen die je thuis niet stelt. Niet per se over het land in kwestie zelf maar over jezelf.
– Herman de Coninck – Vlaams dichter en journalist

Tot snel!

Leave a Reply