Meer en minder. Zelfliefde.

Kusje van mij

“Hoe meer je van jezelf laat zien, hoe meer er is om van je te houden.”

Een kaartje met deze tekst trok ik aan het einde van een meditatie avond bij iemand thuis, vlak voor dat ik naar een workshop week “Wie ben je echt” ging. Alweer ruim 11 jaar geleden.
Wat een  mooie ingang om vanuit die houding die week in te gaan. Om te ontdekken: wie ben ik nou echt?

Raak

Met het gevoel van vertrouwen en kracht, dat als ik zou laten zien wie ik echt ben, en er daardoor meer is om van mij te houden, ging ik die week in. Een week met enorme impact. Ik vind het zo’n rake tekst dat ik het kaartje in mijn portemonnee bewaar (die ik nu in huis kwijt ben #oeps) en dat de tekst op de homepage van mijn website staat.

Stralen

Het is zó waar. Verschuil jezelf niet, want je doet jezelf tekort. Natuurlijk is  fijn en veilig om weg te kruipen of ons op de achtergrond te houden, dat hebben we soms nodig. Maar we zijn hier toch echt om te stralen! Om te laten zien welke krachten en gaven we hebben op welk vlak dan ook. Dán komt jouw ware stralende ik naar boven en kunnen mensen niet anders dan van je houden.

Koers

Als je je ‘kop’ boven het maaiveld uitsteekt, ben je ook eerder zichtbaar. Dus vatbaar voor kritiek en oordelen. Dat is ok. Volg wat JIJ te doen hebt, laat je niet afleiden. Je kunt ook eerder op een voetstuk geplaatst worden, grote complimenten ontvangen. Laat beiden je niet van je koers af gaan!

Zelfliefde

Wellicht is ‘t juist meer bedoeld voor jezelf. Hoe meer je laat zien, hoe meer er voor jezelf is om van te houden, van jezelf. Meer jij, waardoor je nog meer liefde voor jezelf voelt, en vertrouwen, en nog meer durft te luisteren en te handelen naar wat je hart je ingeeft. Hoe meer je van jezelf laat zien, hoe meer je van jezelf houdt, hoe minder het doet wat anderen van je vinden.

Wie ik ben?

En wie ik nou echt ben? Na die week was het een grote chaos in mij. Het was een aanzet naar een lange weg vol ontdekkingen, inzichten, keuzes, bewustwording. Gelukkig voelt dat stabiel nu. De ontdekkingen gaan wel door. Gelukkig!

“Hoe meer je van jezelf laat zien, hoe meer er is om van je te houden.”

Ik durf mezelf steeds meer te laten zien, ontdek stapje voor stapje dat er nóg meer is om te laten zien en het geeft me vertrouwen. En meer zelfliefde. En meer zelfliefde geeft weer meer vertrouwen om mezelf te laten zien. De cirkel is rond. Ik straal!

Schrijf je mee, voor de Liefde?!

Om liefde in al het grote wat het omvat, romantische liefde, liefde voor jezelf, je naaste, de natuur, aandacht te geven en te laten groeien, door zelf te schrijven en te delen, heb ik de Schrijfreis 27 dagen vol Liefde gemaakt. Start: woensdag 18 februari!

Kus van mij!

2 Responses to “Meer en minder. Zelfliefde.”

 • Tonjoeska:

  Hallo Linda,
  Toeval bestaat niet! Synchroniciteit, hoe wil je het noemen?
  Eergisteren kwam ik mijn elfjes en andere teksten weer tegen van de eerste serie 27 dagen… en verbaasde me over de prachtige inhoud!
  En moest aan je denken. En hoe ik de hele eerste keer actief meedeed en de volgende serie afgehaakt ben bij de eerste opdracht!
  Die eerste vraag in de opdracht veroorzaakte een afhaken en tot op heden heb ik het niet meer opgepakt. Bijzonder!
  En nu kondig jij een nieuwe serie aan! Bovendien zeg jij ook nu : ‘Volg wat je moet doen’ , dat werd me kort geleden ook al gezegd. Reden te meer om er ook echt achter te komen wat dat ook is en hoe kan dat beter dan door te schrijven?
  Toeval bestaat echt niet…
  Dank je voor je mailtje, Linda! <3

  • Linda:

   Hallo Tonjoeska,
   Wat mooi om te lezen!
   Er is geen nieuwe serie 27 dagen vol Liefde. Dit is dezelfde. Ik moedig graag aan om ‘m voor t eerst te doen, op te pakken als je bent afgehaakt, of ‘m te herhalen.
   Elk moment is weer nieuw!
   En toeval bestaat voor mij ook niet. 🙂
   Volgens mij ga jij weer schrijven!!
   Ik wens je een mooie reis. Met aandacht voor wat er is. Ook als de weerstand weer om de hoek komt kijken. Dan kun je daar over schrijven.
   Graag hoor ik je ervaringen!
   Goede reis! 🙂

   Liefs, Linda

Leave a Reply